معرفی وبلاگ
به نام خداوند جان و خرد/ کز آن برتر اندیشه برنگذرد/ به کوروش به آرش به جمشید قسم/ به نقش و نگار تخت جمشید قسم/ که ایران همی قلب و خون من است/ گرفته ز جان از وجود من است/ بخوانیم همه این جمله در گوش باد…/ چو ایران نباشد تن من مباد/ بدین بوم و بر زنده یک تن مباد…
صفحه ها
دسته
لينك هاي مفيد
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 992931
تعداد نوشته ها : 779
تعداد نظرات : 13

لوگو های حمایتی

ایران زیبا

پارک وب
Rss
طراح قالب
GraphistThem273
۱. حزالي (Hazaali)
در زبان عربي حزر به معني برآورد حاصل مزرعه يا ميوه درخت و تخمين زدن است. واژه حزاري به معني تخمين محصول يا ميوه از اين واژه مشتق شده است. در گويش طبري دربسياري از موارد "ر" به "ل" تبديل شده است. مانند: ديوال و خلال. بنابراين واژه حزاري به حزالي تبديل شده است  .
۲. ترنقي (Taranghi)
در عربي به معني آب گل آلود و مسيل يا آبراهي است كه آب آن فرو نشيند.
۳. لق لق (Lagh lagh)
به معني زمين بلند يا زمين تنگ و باريك است.
۳. سم (Som)
درعربي به معني سوراخ تنگ است .علت نامگذاري  آغل  گوسفندان اين است.
۴. پرچو (Porcho)

در افغانستان و برخي نواحي قوچان به معني تعطيل است.اسيا پرچو يعني آسياب تعطيل است.در زبان كردي پرچيان به معني قطع شدن است.

۵. "كتدر" (Katadar)

كته به معني بزرگ است. "كته در" به معني دره بزرگ است.در افغانستان و هرات به همين معني استفاده مي شود. در زبان كردي هم كته به معني بزرگ است. در زبان مازندراني  گت به معني بزرگ است.

بیستم 5 1393

سرچشمه شوقان ؛ كوچه باغهاي زيباي شوقان؛ غار امر شوقان ؛ غار گنج كوه ، قلعه كفش دوزك  ؛ دره بنينزو  ؛ كوه بهار ، هفت امام ناويا ؛  قلعه سنگي طبر ،  لق لق طبر ؛ جنگل كركوي آلاداغ شوقان وچشمه ها وطبيعت زيباي فراوان دراين كوه، قزلر قلعه جغدي ،اوغلان قلعه جغدي ؛دره زيباي چهار بيد ، تپه امير شوقان ؛ شاهزاده اسماعيل چپه  ؛ وجود امامزادگان در اين بخش به اهميت و زيبايي آن افزوده است سرچشمه شوقان تنها محل تفريحي با سرچشمه هاي زيباست كه كوچه باغهاي زيبا و بي نظير نيز در اطراف آن واقع شده است .

در گذشته شهر شوقان داراي دو حسينيه زنان و مردان بود و يك مسجد به نام كه هم زنان و هم مردان در آنجا بودند و براي نماز خواندن وسط اين مسجد چادر بزرگي مي زدند و نماز را به جا مي آوردند و در حال حاضر اين مسجد و هم حسينيه ها به دليل جاده سازي تخريب شده و مسجد جديدي بنام مسجد جامع شوقان چند سالي است كه تاسيس شده است  كه سه طبقه است يك طبقه زير زمين و دو طبقه ي ديگر كه طبقه دوم مختص به مردان و طبقه سوم مختص زنان است .هم اكنون  دو حسينيه در حال تاسيس مي باشد .

بیستم 5 1393

جاده : در حوزه جغرافيايي بخش شوقان حدود 200 كيلو متر جاده ارتباطي وجود دارد كه حدود 45 كيلو متر آسفالت و الباقي خاكي و شوسه درجه 3 است و عمدتاً اهالي بخش براي عرضه محصولاتشان به بازار مصرف با شكل جدي مواجه مي باشند و اكثريت اهالي بخاطر عدم وجود جاده مناسب اظهار گلايه و شكوه دارند در حال حاضر پيگيريهاي انجام شده فاز اول جاده گرنخ – شوقان در حال حاضر در حال اجرا مي باشد كه به دليل عدم اختصاص اعتبارات عمليات اجرايي آن متوقف شده است .

برق : تمامي روستاهاي سطح بخش از نعمت برق برخوردار مي باشند گاهي به دليل عدم رعايت اصول فني به هنگام اجرا در نصب خطوط انتقال وعدم جبران بار خطوط ،روستائيان با مشكلات قطعي برق وافت ولتاژ مواجه هستند در سال 1383 با پيگيريهاي انجام شده دفتر برق در سطح بخش تاسيس شده است .

بهداشت : در حال حاضر 60 % روستاها داراي خانه ي بهداشت بوده و تعدادي نيز روستاها ...... مي باشند .

دو مركز بهداشتي درماني (شوقان و چهاربيد) در سطح بخش فعال مي باشند كه به دليل امكانات كم از لحاظ خدمات دهي مطلوب به بيماران (عدم تسهيلات زايمان ) با مشكل مواجه هستند .

آب : در حدود 40% روستاها از آب آشاميدني بهداشتي برخوردار مي باشند بقيه روستاها در حال پيگيري آب رساني بصورت مجتمع مي باشند كه در آخرين پيگيري ها مجتمع آب رساني ناويا و برزانلو تصويب شده كه در صورت اختصاص اعتبارات لازم مشكل آب شرب بخش مرتفع خواهد شد . شايان ذكر است كه 7 روستا ي شاده دار در اين بخش وجود دارد .

مخابرات : در بخش شوقان حدود 1800 اشتراك خصوصي تلفني وجود دارد و برابر برنامه ارايه شده به مخابرات كه به تصويب نيز رسيده طي سال 84 با ايجاد 4 مركز جديد تمامي خانواده هاي سطح بخش مي توانند از اشتراك خصوصي تلفن استفاده كنند.

در حال حاضر در كليه روستاهاي بخش دفتر مخابراتي تاسيس شده است .

نوزدهم 5 1393

به نام آفریدگار ورق های معرفت

با سلام و درود

از مدتی قبل در پی اعمال تغییراتی در وبلاگ بودم که برخی از آنها اتفاق افتاد . آدرس وبلاگ به همراه نام آن تغییر کرد و تغییرات اندک دیگری پدید آمد .

از دوستانی که مرا با نام و آدرس قبلی لینک کرده اند درخواست میکنم نام و آدرس جدید را جایگزین کنند . همچنین عزیزانی که مطلبی از این وبلاگ با نام قبلی منتشر کرده بودند در معرفی منبع نام جدید را جایگزین بفرمایند .

نام وبلاگ : گرگ های ایران

آدرس : IranianWolves.blogfa.com

با سپاس

دسته ها :
نوزدهم 5 1393
من و اکتشاف یک بنای باستانی (روستای آتشکوه - نیم ور ، دلیجان)  در مسیر نیم ور به دلیجان ، جاده ای هست که به سمت روستایی با نام آتشکوه میره . این روستا شاید کلا 30 نفر جمعیت داشته باشه و خیلی بزرگ نیست . (بیشتر جمعیت از روستا رفته) راستش ما برای دیدن آتشکده ی آتشکوه به اونجا رفته بودیم و خیلی اتفاقی وارد روستا شدیم . روستایی واقعا سرسبز و زیبا که اگه بازسازی بشه ، می تونه تبدیل به هدف گردشگری هم بشه . اما نکته ی خیلی عجیب و جالب که من در مورد اون چیزی نشنیده بودم ، استوانه ی آجری عظیمی باقطر شاید 20 متر و ارتفاع 6 متر بود که در وسط روستا که بلند ترین نقطه ی اون هم هست قرار داره که متاسفانه الان بعنوان طویله از اون استفاده میشه . در زیر این فضای استوانه ای ، اتاقهایی وجود داره که بعد از طی کردن یک راهرو وارد اتاق می شه شد . در بالای اون هم فضای مسطحی هست و به نظر من وسطش هم باید خالی باشه و اتاقی باشه که کسی از اون خبر نداره . ( چون اگه آجر باشه ، وزنش خیلی میشه). مشخصه که ساخت این استوانه ی عظیم آجری مربوط به زمان ساخت آتشکده هست و اون هم مربوط به قیل از اسلام میشه . اما در مورد موارد استفاده ی اون میشه این حدثها رو زد: (الف) ممکنه دخمه ای شبیه سایر دخمه های زرتشتی باشه که در قدیم اجساد رو در اونجا قرار می دادن اما اینجور بنا ها بصورت منفرد ساخته می شده (ب) چون آتشکده ی آتشکوه در اصل آتشکده نبوده ، ممکنه این یک آتشکده بوده باشه . (ج) ممکنه کل روستا قلعه ای بوده باشه و این هم قسمتی از اون باشه . (د) بخاطر وجود رودخانه و آب جاری ، ممکنه معبد آناهیتا باشه (ه) با توجه به چیزی که من دیدم ، حتی ممکنه رصدخونه هم باشه. اما چیزی که صد در صد دقیق به نظر میاد اینه که در کنار چهارطاقی آتشکوه ، تاسیساتی وجود نداشته و چون این چهارطاقی در قبل اسلام اهمیت مذهبی خیلی زیادی داشته و بزرگترین طاق ایران هست ، احتمالا فعالیتهایی مثل اسکان ، تهیه غذا ، مسائل امنیتی و حکومتی ، کارهای علمی و ... در روستای آتشکوه انجام می شده . این روستا شدیدا استعداد تبدیل شدن به یک مکان توریستی رو داره و درصورت سرمایه گذاری ، میشه از اون درآمد کلانی بدست آورد و استعداد این روستا شامل: (الف) طبیعت روستا واقعا سرسبز و زیباست (ب) بافت خونه ها بصورت سنتی هست و میشه ثبت یونسکو کرد (ج) اکثر روستا هنوز سالمه (د) به آتشکده خیلی نزدیکه و میشه پیاده رفت (ه)تا فاصله ی دور ، فروشگاهی هم نیست و میشه اونجا احداث کرد (و) جاده آسفالته ی خوبی داره (ز) پارکینگ خودروها در بیرون روستا هست و وارد روستا نمی شن (م) پوشش آنتن موبایل عالیه (م) آب ، برق ، گاز داره (ن) چون روستای کوچکی هست ، هزینه بازسازی و نگهداری اون هم کمه (ک) این بنای آجری عجیب هم دقیقا در وسط روستا و بلند ترین نقطه ی اون قرار داره که هر کسی قبل از ورود به روستا اون رو می بینه. من روستاهای زیادی در ایران رو دیدم اما این یکی واقعا خاصه . طبیعت زیبا ، بزرگترین چهارطاقی ایران ، یک بنای استوانه ای عجیب و عظیم و ... پیشنهاد می کنم برید و از اونجا لذت ببرید. ضمنا این اثر باستانی حتی ثبت میراث فرهنگی هم نشده و این روستا توجه بیشتری می خواد.  یک ایرانگرد

در مسیر نیم ور به دلیجان ، جاده ای هست که به سمت روستایی با نام آتشکوه می رود . این روستا شاید کلا 30 نفر جمعیت داشته باشد و خیلی بزرگ نیست (بیشتر جمعیت آن از روستا رفته اند). ما برای دیدن آتشکده ی آتشکوه به آنجا رفته بودیم و خیلی اتفاقی وارد روستا شدیم . روستایی واقعا سرسبز و زیبا که اگر بازسازی شود ، می تواند تبدیل به روستای هدف گردشگری هم بشود .
اما نکته ی خیلی عجیب و جالب که من در مورد آن چیزی نشنیده بودم ، استوانه ی آجری عظیمی باقطر شاید 20 متر و ارتفاع 6 متر بود که در وسط روستا که بلند ترین نقطه ی آن هم هست قرار دارد که متاسفانه بعنوان طویله از آن استفاده می شود . در زیر این فضای استوانه ای ، اتاقهایی وجود دارد که می توان بعد از طی کردن یک راهرو وارد آن شد . در بالای برج نیز فضای مسطحی هست و به نظر من وسط آن باید خالی بوده و اتاقی درون آن قرار داشته باشد که کسی از اون خبر ندارد . ( چون اگر داخل برج نیز آجر باشد ، وزن سازه بسیار زیاد شده و اتاقهای زیرین توان تحمل وزن آنرا نخواهند داشت).
از ظواهر امر اینگونه به نظر می آید که ساخت این استوانه ی عظیم آجری با ساخت آتشکده در یک زمان بوده  و آتشکده نیز مربوط به قبل از اسلام است . اما در مورد موارد استفاده از آن موارد زیر مطرح است:
(الف) ممکن است دخمه ای شبیه سایر دخمه های زرتشتی باشد که در قدیم اجساد را در آن قرار می دادند اما اینگونه بناها بصورت منفرد ساخته می شده
(ب) چون آتشکده ی آتشکوه در اصل آتشکده نبوده و چهارطاقی ها برای پرستش ماه و خورشید و ستارگان استفاده می شده است ، ممکن است محلی برای روشن کردن آتش مقدس بوده باشد .
(ج) ممکن است کل روستا قلعه ای بوده باشد و این سازه نیز قسمتی از آن باشد .
(د) بخاطر وجود رودخانه و آب جاری ، ممکن است معبد آناهیتا باشد
(ه) ممکن است از این بنا بعنوان رصدخانه استفاده می شده است.
اما موضوعی که به نظر دقیق می آید ، عدم وجود ساختمان در کنار چهارطاقی آتشکوه است و چون این چهارطاقی در قبل اسلام اهمیت مذهبی خیلی زیادی داشته و بزرگترین طاق ایران بوده است ، احتمالا فعالیتهایی مثل اسکان ، تهیه غذا ، مسائل امنیتی و حکومتی ، کارهای علمی و ... در روستای آتشکوه انجام می شده است .
این روستا شدیدا استعداد تبدیل شدن به یک مکان توریستی را داشته و درصورت سرمایه گذاری ، امکان ایجاد شغل و کسب درآند را داشته و استعداد این روستا شامل شامل موارد زیر است:
(الف) طبیعت روستا واقعا سرسبز و زیباست
(ب) بافت خانه ها بصورت سنتی بوده و حتی امکان ثبت جهانی آن نیز وجود دارد
(ج) اکثر روستا هنوز سالم باقی مانده است
(د) به آتشکده بسیار نزدیک بوده و می توان مسیر را پیاده طی کرد
(ه) تا فاصله ی دور ، فروشگاه دیگری نیست و می توان در آنجا احداث کرد
(و) وضعیت جاده آسفالته آن مناسب است
(ز) پارکینگ در بیرون روستا بوده و خودروها وارد آن نمی شوند
(م) پوشش آنتن دهی موبایل مناسب است
(ن) آب ، برق و گاز برای روستا وجود دارد
(ک) چون روستای کوچکی هست ، هزینه بازسازی و نگهداری آن هم کم خواهد بود
(گ) این بنای آجری عجیب دقیقا در وسط روستا و بلند ترین نقطه ی آن قرار داشته که هر بازدیدکننده ای قبل از ورود به روستا  آنرا خواهد دید.
من روستاهای زیادی در ایران را دیدم اما این روستا دارای موقعیت خاصی هست. طبیعت زیبا ، بزرگترین چهارطاقی ایران ، یک بنای استوانه ای عجیب و عظیم و ...
پیشنهاد می کنم به آنجا رفته و از دیدن آن لذت ببرید. ضمنا این اثر باستانی حتی ثبت میراث فرهنگی هم نشده و این روستا نیازمند توجه بیشتری می باشد.
دسته ها :
هجدهم 5 1393

حاج محمد تقي طبري، فرزند حاجي برات، شخصيتي آرام و ظاهري آراسته داشت. از دانش ديني و معرفتِ معاشرت برخوردار و شوخ طبع بود. شوخ طبعي او به فرزندانش نيز سرايت كرد.

پسر كو ندارد نشان از پدر    تو بيگانه خوان و مخوانش پسر

قاسم آباد محلۀ اجدادي او بود. در درجۀ نخست، سكونت اجداد او و خانوادۀ سيد قاسم نقيب كه خويشاوند سببي او بودند، شاخص و وجه تسميۀ اين محله بود. از نظر معماري سنتي، خانۀ حاج محمد تقي طبري يكي از بهترين خانه هاي قاسم آباد بود. فضاي وسيع، امكانات و چشم انداز هاي  زيبا و خيال انگيز داشت. در محوطه شمالي و جنوبي، درختان ميوه هاي گوناگون، جلوه ويژه اي به آن بخشيده بود اينجانب به لطف دوستم عباس طبري خود فرزند حاج محمد تقي به ويژه از آلوها و گردوهاي آن بهره مند مي شدم.

مادربزرگم صغري ميرزاعلي نيز روابط دوستانۀ خوبي با حاج طاهره بي بي همسر حاج محمد تقي داشت و به طور معمول، براي تهيه رشته آش و نيز پختن آش، به همسر حاج محمد تقي كمك مي كرد. هنگام تهيه آش، شور و حال و هواي مقدسي حاكم بود. شكوه آن سادگي ها را بايد گفت تا آن شورها و نشاط ها، بازآفريده شوند و رنگي به مراسم و معاشرت هاي امروزين، سرايت دهند. باري حاج طاهره بي بي دختر سيد هاشم برادر ميرزا قاسم نقيب و از نوادگان سيد علي اصغر نقيب است كه از عراق به ايران و به بجنورد آمده بود. سيد هاشم توليت بسياري از امامزاده هاي (معصوم زاده هاي) اطراف بجنورد از جمله توليت امامزاده هاي اسپيدان و رويين را عهده دار بوده است. حاج محمد تقي همسري شهري اختيار كرد و آرامش در زندگي او برقرار بود و سرانجام در سال 1357 به مهر ايزدي پيوست.

هفدهم 5 1393

با توجه به وضعيت فيزيكي و طبيعي منطقه و عدم ايجاد تاسيسات و كارخانه هاي توليدي اشتغال جوانان با دو رويكرد مواجه است :

-          مهاجرت به شهرهاي بزرگ و انجام شغلهاي خدماتي

-          فعاليت در بخش كشاورزي عمدتاً به علت تقسيم شدن اراضي ناشي از ارث از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه نبوده و از سويي ديگر خشكسالي حاكم بر منطقه خريد بر مشكلات اشتغال شده است .دامپروري نيز يكي از قطبهاي اشتغال مردم منطقه است كه به صورت سنتي و به شيوه گذشتگان مشغول فعاليت هستند ودر اين زمينه راهكارهاي لازم به دامداران و كشاورزان داده شده است ليكن تا كنون نتيجه مورد دلخواه در بر نداشته است .

برابر برنامه هاي زمان بندي شده بخشداري سعي شده است كه مردم به تاسيس شركتهاي تعاوني كشاورزي و دامداري ترغيب و تشويق شوند كه اين امر ضمن جلوگيري از مهاجرتهاي بي رويه باعث ايجاد فرصتهاي شغلي واز سوي ديگر بهره برداري مناسب از زمينهاي كشاورزي موجود مي شود .

شانزدهم 5 1393

در بخش شوقان كشاورزي يكي از منابع اقتصادي مردم منطقه است با يك نگاه آماري در سطح كل بخش 13000 هكتار زمين زراعي و 2000 هكتار باغات وجود دارد كه با آبي 2560 ليتر در ثانيه كه از 49 حلقه چاه عميق 40 رشته قنات و 22 دهنه چشمه آبياري مي شود كه حاصل آن 17 نوع محصول زراعي و 13 نوع محصول باغي است منطقه شوقان با خاك حاصلخيزي كه دارد در حال حاضر به دليل آشنايي كم كشاورزي با روشهاي جديد از طريق سنتي اراضي را كشت و زرع مي كنند كه به دليل عدم استفاده كاربري از آب استحمامي و توجه كم كشاورزان به تبخير الگوي آبياري و كشاورزي يكي از معظلات منطقه تبديل شده است كه با رويكرد سازمان جهاد كشاورزي مقداري موثر بوده ليكن با كمترين بي توجهي از سوي كشاورزان اين منطقه گاهي دچار بحران خشكسالي مي شود از اين رو با بهينه كردن سيستم آبياري و استخراج صحيح از منابع آبي و اصلاح مديريت آبياري اراضي و تبخير الگوي كشت و روي آمدن به كشت كم آب و همچنين از ديدگاه دولت تقديم قوامين جلوگيري از خود شدن اراضي با تشكيل تعاوني ها گسترش خدمات ترويجي –سرمايه گذاري در بخش آب و توسعه منابع آبي و جلوگيري از هدر رفتن آب و نظارت مستمر در برداشت آبهاي زير زميني مي توان توسعه بخش كشاورزي را به دنبال داشت با اين توضيح چنان چه با وجود هزاران هكتار در حوزه آلاداغ كه بصورت سنتي كشت مي شود مي توان با برنامه ريزي اين منطقه را به جايگاهي مهم جهت كشاورزي پر در آمد و دامپروري هاي پر سود و باغاتي آباد نمود به طور خلاصه بايد گفت كه منطقه شوقان استعداد  شگرف در امور كشاورزي و باغداري دارد با كمي توجه مي توان آن را در سطح استان مطرح كرد .

محصولات اين بخش عبارتند از : گندم ،جو ،زرد آلو ، آلو،گيلاس ،گلابي ،سيب ،گياهان روغني گلزار و صيفي جات مي باشد.

جهاردهم 5 1393
X