زيورآلات ايران باستان امروز در نقاط بسياري از دنيا چشم بينندگان را خيره مي كند اما شما چقدر از تاريخچه آنها خبر داريد
آثار هنري بسيار ارزشمند و گرانبهائي كه امروزه موزه هاي معتبر داخلي و خارجي و مجموعه هاي خصوصي كلكسيونر هاي معروف دنيا را در سراسر جهان زينت بخشيده است، بيان گر اين حقيقت مي باشد كه طلاسازان و جواهرسازان ايراني در ادوار مختلف تاريخي چه پيش از اسلام و چه بعد از آن در ساختن اشياء تزئيني و زيور آلات گرانبها، از مهارت خارق العاده اي برخوردار بوده اند و امروزه هر بيننده اي كه آنها را در موزه هاي معروف بين المللي مشاهده مي نمايد، خلاقيت و توانمندي حيرت برانگيز سازندگان ايراني اين اشياء را تحسين مي كند. مجسمه مشهور بز بال دار، جام طلاي افسانه زندگي، جام طلاي مارليك و ده ها اثر تاريخي ديگر اصيل ترين اسناد تاريخ فرهنگي و هنري صنعت گران ايراني در گذرگاه زمان و كارنامه درخشان پيشينيان ما به شمار مي روند.
انسان كهن در ابتدا براي زينت و آراستگي خود از نشانه هايي كه از طبيعت الگو برداري كرده بود كمك مي گرفت. اعتقاد بر اين است كه در ابتدا مردان خود را مي آراستند و با رنگ كردن بدن و يا مجروح كردن خود به شكل هاي متفاوت جلب توجه مي كردند. مجروح كردن بدن در مردان براي تزيين يك امر عادي بوده و گاهي ميزان جراحت ها باعث مرگ مي شده است. شكافتن پوست و رنگ كردن آن، خالكوبي و... هنوز هم در بين مردان رايج تر از زنان است.
با پيدايش زيورهاي فلزي و به كارگيري طلا، نقره و سنگ هاي قيمتي، اين زيورها بيشتر در ساخت گردنبندها و تاج هاي سلطنتي، دستبند ها، ادوات جنگي پادشاهان، لباس ها و نيم تاج هاي زنانه براي بزرگان مورد استفاده قرار گرفت